Stadsprins Ronny & Adjudant Daniël

1 juni 2017 zal ik nooit meer vergeten! De dag dat ik werd gevraagd om de (Stads)Prins van 2018 te worden. Wat een eer! Ik heb er dan ook niet heel lang over hoeven na te denken, voordat ik enthousiast ja heb gezegd. En daar ben ik dan! Maar wie ben ik?
De meesten zullen me wel kennen als de man van het geluid. Tijdens de meeste carnavalsfeestjes sta ik achter de knoppen. Dit jaar moet ik dat aan anderen overlaten, hoe lastig ik dat ook vind. Dus als je me kwijt bent weet je waar je me kunt vinden….;-)
Ik ben Ronny Kollen, al jaren enthousiast lid van deze mooie vereniging. Ooit door Grethe meegenomen naar een gala en eigenlijk nooit meer weg gegaan. Gelukkig wordt dit enthousiasme gedeeld door mijn vrouw Ann en onze kinderen Roos (9) en Bram (3). Tijdens het carnavalsseizoen zijn we dan ook allemaal met grote regelmaat te vinden op de verschillende feestjes.
In het dagelijkse leven ben ik druk met mijn eigen bedrijf Audio Music en in mijn vrije tijd mag ik graag een potje Fifa18 spelen of een echte pot voetbal kijken. Al meer dan 20 jaar heb ik een seizoenskaart van Heracles Almelo en ik laat graag iedereen kennis maken met deze mooie club! Daar heb ik zelfs een proclamatiepunt van gemaakt, dus dat belooft veel goeds.
Al heel snel wist ik wie mijn Adjudant moest worden, Daniël! Tijdens de diverse carnavalsfeestjes hebben we veel samengewerkt en die samenwerking is ook buiten de carnaval uitgegroeid tot een mooie vriendschap. Nu mogen we samen een jaar lang voorop gaan in de strijd, hoe gaaf! Wij gaan ons uiterste best doen om niet alleen onszelf, maar vooral ook jullie een geweldig jaar te geven. Want dat is tenslotte waar het carnaval om draait; samen een mooie feestje maken! Alaaf!

Adjudant Daniël
Het is begin juni, druk bezig met de voorbereiding voor mijn laatste studiejaar. In overleg met mijn docent over het afstudeerproject ligt mijn telefoon meermaals op tafel te trillen: Peter Korf. “Wat moet hij nou weer” is het eerste wat door mijn kop schiet. Aan het eind van het gesprek, vol ideeën en toch met de nodige bedenkingen over het afstuderen loop ik de school uit. Korf maar eens even terug bellen. Op het moment dat hij oppakt en vraagt of ik alleen ben begint er een lampje te branden.. Het zal toch niet..

 

“We hebben een prins die jou graag als zijn adjudant wil hebben.” Het volmondige “JA NATUURLIJK!” lag al op het puntje van mijn tong, maar met de gedachte aan het gesprek van zojuist, toch maar even de tijd genomen om het verzoek te laten landen.

 

Vanaf dat moment denk je nergens anders meer aan. “Wie is dan de prins”, “Hoe combineer ik dit met het afstuderen”, “Hoe combineer ik dit met mijn taken binnen de vereniging”, zomaar een aantal vragen die door m’n kop schoten. Nog geen halve dag later teruggebeld, “Fuck het ook, dit ga ik doen!”. Één keer gokken en ik had de prins geraden, dit is fantastisch!

 

Maar wie is dan de gloednieuwe adjudant van CV de Toet’nbloazers? Mijn naam is Daniël van den Berg, 25 jaren oud, net de halve Abraham voorbij zien komen en zoals hierboven al genoemd, nog student. Sinds 2014 studeer ik HBO Bouwkunde aan het Saxion te Enschede, daarnaast ben ik BIM Engineer bij Jordahl H-BAU en velen kennen mij nog als (inmiddels ex-) medewerker van Hubo Braakhuis. Verder heb ik een fantastische vriendin; Sanne en verblijf ik nog in “hotel mama”.

 

Sinds 2009 ben ik lid van CV de Toet’nbloazers. Samen met Nienke, Dennis, Sander en Lex heb ik in 2010 de Deurbloazers opgestart en sindsdien is de carnaval niet meer uit mijn leven weg te denken. Ondertussen zijn een aantal van mijn kameraden al Jonkheer geweest, maar ik ben dan toch echt de eerste Deurbloazer die als adjudant door het leven mag gaan.

 

Sinds 2013 ben ik lid van de (altijd dorstige) Raad van Elf en sinds 2014 onderdeel van het bestuur. Naast alle feestjes bij onze zusterverenigingen maak ik mij er hard voor dat onze eigen feesten naar een zo hoog mogelijk niveau worden getild. Samen met de Feestcommissie werken we er hard aan om elk jaar weer wat spectaculairs neer te zetten, met voor mij als hoogtepunt natuurlijk, dit jaar. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek. De plannen om de 11e van de 11e en de opkomst bij Platenkamp te gaan houden waren net goedgekeurd en vervolgens werd ik gevraagd om adjudant te worden. Met niet al teveel moeite heb ik Ronny aan tafel geluld bij de overleggen hiervoor en samen hebben we zonder enige achterdocht onze eigen perfecte opkomst kunnen organiseren. Marjol vreet zichzelf waarschijnlijk op als ze dit leest, hebben we je mooi bij de benen gehad(!).

Ik heb onwijs veel zin in dit jaar en ik kijk er naar uit om er samen met (Stads)Prins Ronny I een fantastisch carnaval van te maken!!

 

PROCLAMATIE

Wij, Prins Ronny de eerste, Stadsprins van Borne, Regent van de muzikale klanken,  Beschermheer van de Melbuulndagen, Baron van Oud Borne en Adjudant Daniël, Koning van de planning, Opperbevelvoerder van de bouwplaats, Beheerder van de techniek en Regelneef van de immer gezellige Raad van 11.

Bij de gratie van het bestuur der Toet’nbloazers, hun onwijze, uiterst geheime maar bekwame raad en hun altijd dorstige raad van 11, gekozen tot 52e Stadsprins & Adjudant van Borne en de Toet’nbloazers, doot jullie de volgende beloftes:

 

 1. Dat wij de allereerste hoogheden zijn die opkomen in onze eigen, prachtige residentie Platenkamp.

  2. Dat wij het jaarlijkse uitje naar Amsterdam tijdens onze regeerperiode in ere zullen herstellen!

  3. Dat wij ervoor zullen zorgen dat het geluid in onze eigen Steek optimaal geregeld gaat worden.4. Dat wij ervoor zullen zorgen dat ondanks alle feestgedruis onze Adjudant gewoon het komende schooljaar zijn diploma HBO Bouwkunde gaat halen.5. Dat wij erop toe zullen zien dat de maximale geluidsbelasting gehaald gaat worden bij de evenementen in ons prachtige dorp.

  6. Dat wij ervoor zullen zorgen dat de Zondagavond tijdens het carnavalsweekend een nog groter succes gaat worden.

  7. Dat wij het komende carnavalsjaar hoogstpersoonlijk een elftal zullen selecteren dat een wedstrijd zal spelen tegen een elftal van oud spelers van Heracles Almelo in het Polmanstadion.

  8. Dat wij ervoor zullen waken dat alle techniek & muziek perfect verzorgd zal zijn tijdens alle eigen carnavalsfeestjes, ook al staan de hoogheden dit jaar niet achter maar voor de schermen.

  9. Dat wij de komende zomer het Foute Zomerfeest voor heel Borne zullen organiseren, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat.

  10. Dat wij ervoor zullen zorgen dat de Raad van 11 na 11 jaar weer een eigen lijflied krijgt.

 2. Dat wij de nieuwe Jonkheer en Jonkvrouw uitdagen om samen met ons een ludieke act te verzorgen tijdens de gala.

Dit alles onder ons motto ‘Met de muziek en de bouw in de mix, steet de techniek bie ons veur niks!’

Gegeven te Borne, 24 november 2017, uitgesproken door Adjudant Daniël (van den Berg), mede namens Prins Ronny I (Kollen) van CV De Toet’nbloazers, Stadsprinsenpaar van Borne voor het jaar 2018.